Utredningen om mordet på Anna-Lena Lernhede snart klar, åtal väntas strax innan eller efter jul

| 8 december, 2020

Nu närmar det sig avslutet på utredningen om det misslyckade rånet på den 56-åriga undersköterskan Anna-Lena Lernhede den 10 maj. Det som skedde när hon skulle passera en gångbro i Kungälv och då knivhöggs för en mobiltelefon. Då hon knivhöggs så svårt att hon avled tolv dagar senare. Mordet som nog upprörde många då gärningspersonen som greps samma vecka som Anna-Lena avled och som vid gripandet påstod sig bara vara 12 år. Men där åldern på (gärningspersonen) pojken ändrades efter en månad och där då åklagaren Thomas Willén framhärdade efter åldersutredning att den misstänkte bedömdes som straffmyndig vid gärningen och att hans sannolika ålder i stället var 16 år vid tillfället för dådet.

Och även om åldersutredningen fortfarande inte är helt klar så säger nu Willén att de är i slutet av utredningen som är i två delar.
Han säger: “Det är några delar i ansvarsfrågan och sen är det åldersfrågan där är förhoppningen att vi ska få in mer material så beslutsunderlaget blir större än det varit innan.”
Willén vill dock inte uttala sig om hur den misstänkte ställer sig till misstankarna men räknar med att utredningen ska vara klar inom kort. Bland annat återstår förhör med den misstänkte. Men han är hoppfull att åtal mot pojken kan antingen innan jul eller direkt efter jul. Och vi hoppas nog alla att om inget annat familjen kan få ett avslut på detta fruktansvärda år för dem.

https://www.expressen.se/gt/krim/kvinna-ranmordades-atal-mot-misstankt-pojke-nara/?fbclid=IwAR0KO3qbBKQDd7zyzlHN4ZAeBgmCy-1snwhBSZrdbjFF2-5RvouqGiTFB0c

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.