Utrikesministern pressas att stå upp för Nordkoreas kristna

| 8 december, 2020
SD-politikern Björn Söder (t h) har reagerat på uppgifterna i en Världen idag-artikel om kristna i Nordkorea och vill nu att utrikesminister Ann Linde (t v) sätter press på Nordkorea. Foto: Jonas Ekströmer/TT; Jessica Gow/TT

Vad gör regeringen för att lyfta de kristnas situation i Nordkorea? Den frågan ställer SD-politikern Björn Söder till utrikesminister Ann Linde (S). Bakgrunden till frågeställningen är Världen idags rapportering om brott mot religiösa minoriteter i Nordkorea.

Den 12 november berättade Världen idag om den brittiska rapport som gör gällande att kristna i Nordkorea avrättas, utsätts för fruktansvärd tortyr och sätts i beryktade fångläger på grund av sin tro. Nu har riksdagsledamoten Björn Söder (SD) ställt en skriftlig fråga till utrikesminister Ann Linde (S) med anledning av uppgifterna.

”Avser ministern att till Nordkoreas ledning fördöma övergreppen på kristna och andra religiösa grupper, och på vilket sätt arbetar man genom ambassaden med att lyfta fram de kristnas situation i Nordkorea?” skriver Björn Söder.

Läs i Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.