Polisen varnar: Unga filmat när de hostar vuxna i ansiktet

| 9 december, 2020

Polisen i Uppsala uppmanar nu att föräldrar och vårdnadshavare talat med sina barn och ungdomar om att det kan räknas som ett brott som ofredande eller spridande av smitta om de fortsätter att hosta vuxna i ansiktet. Polisens uppmanan har kommit efter att det framkommit att ungdomar både hostat och blåst vuxna i ansiktet. De har gjort detta speciellt om de fått en tillsägelse av personal i butiker.

Polisen har även hört talas om att detta har filmats av ungdomar i vissa fall. Polisen säger nu att det inte bara är otrevligt utan det kan vara ett sätt som covid-19 smittan kan spridas på. Och sprider man smittan medvetet är det ett brott enligt polisen. Så de uppmanar nu på sociala medier att vara rädda om varandra, hålla avstånd och respektera varandra.
Frågan återstår nu om de unga som gör dessa illdåd kommer att bry sig om polisens uppmaning?

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-unga-hostar-vuxna-i-ansiktet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.