Tre tonårstjejer gripna, misstänkta för kidnappning och misshandel.

| 9 december, 2020

Under tisdagsmorgonen börjades avslutet på en insats som polisen startade på tisdagskvällen den 17 november. Det var då tre tonårstjejer kidnappade och misshandlade en annan tonårstjej under timmar. Enligt åklagaren i fallet finns där våld som sticker ut. Allt startade alltså den 17 november i Barkarby i Järfälla kommun. Det var där som allmänheter hörde att det skreks utanför ett bostadsområde, och fick syn på när flera personer misshandlade en annan och ingrep samt ringde polisen.

Det var då på tisdagskvällen den 17 november som en tonårstjej fick föras till sjukhus för de skador hon fått då hon flyttats runt och misshandlats på flera ställen och under i stort sett hela tiden hon var kidnappad.
Åklagaren Rebecca Dison säger: ”Målsägaren misshandlades under stora delar av händelseförloppet. Det finns inslag i våldet som verkligen sticker ut men som jag inte vill gå in på nu.”
Men hon berättar att offret och de tre misstänkta är mellan 15 och 18 år gamla.

Att polisen valt med att vänta med att gripa de misstänkta till först nu har enligt åklagaren sin förklaring. Och det handlar om olika sätt att bedriva en förundersökning. Och i detta fallet har vi väntat med gripandena till nu.
Enligt åklagaren är de fyra inblandade inte helt okända för varandra och enligt åklagaren så kan det finnas ett motiv bakom kidnappningen och misshandeln. Men även detta vill hon inte berätta mer om i dagsläget.

En av de gripna tjejernas advokat Magnus Bungsmuhr säger att hans klient nekar till brott och att det finns ytterligare personer som är aktuella i det här ärendet, men som inte är frihetsberövade. Enligt åklagaren är de tre som nu är gripna tidigare ostraffade. Och åklagaren har fram till fredag på sig att fatta beslut om hon ska begära tjejerna häktade eller inte. Det är nu endast en av advokaterna som uttalat sig om gripandena, de övriga advokaterna och målsägarbiträdet har inte gjort sig åtkomliga för kommentarer på tisdagen.

Men som jag skev till en början så har nu början på avslutet på den insats som sattes igång på kvällen den 17 november. Och detta måste nog kännas rätt skönt för den tjej som blev utsatt för kidnappningen, misshandeln och de saker som inte åklagaren vill nämna i detta skede. Nu får man bara hoppas att polisen och åklagaren tar advokat Magnus Bungsmuhrs ord på allvar och griper de personer som han säger är involverade i detta ärende. Detta för att offret, den utsatta tjejen ska få känna sig lugn och inte behöva känna oro för att bli utsatt igen.

https://www.expressen.se/nyheter/krim/tre-tonarstjejer-misstanks-ha-kidnappat-tonarstjej-misshandlade-henne-i-timmar/

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.