Sju kronor extra för kaffet – nya skatten slår mot krisande branscher

| 10 december, 2020

”Löjeväckande feltajmat”. Restaurangnäringen rasar mot den nya skatten på engångsartiklar som slår mot den enda livlinan branschen har kvar – take away-maten. Nu kommer också larm från handeln och livsmedelsindustrin. Ett slag mot hela hemleveranstrenden, varnar företagen. 

Med syftet att minska nedskräpningen av plast i parker, stränder och skogar har regeringen tagit fram ett förslag på skatt på engångsartiklar. Det innebär att behållare för takeaway-kaffe, thaimatlådor och festtallrikar kommer att beläggas med punktskatter inom intervallet 3 till 7 kronor. Förslaget är ute på remiss och väntas träda i kraft nästa år.

Läs mer i fPLus


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.