Kvinna anhållen för medicinstölder då hon falskeligen uppgav sig arbeta för hemtjänsten

| 11 december, 2020

En kvinna i 30-årsåldern greps i veckan i samband med att ett av de 13 brott hon nu är åtala för uppdagades. Brotten består att hon utgivit sig för att arbeta inom hemtjänsten och att hon då fått tillfälle att stjäla receptbelagda mediciner äldre och funktionshindrade i Ytterby och Partille. Majoriteten av offren är äldre kvinnor i 90-årsåldern. När hon stulit så har hon i de flesta fallen ringt upp de äldre och funktionshindrade och hävdat att hon glömt tillhörigheter hemma hos brottsoffret och därför behöver komma hem till dem. I något av fallen har hon erbjudit sig att hämta ut medicin.

Men nu i veckan så greps kvinnan då ett av brotten uppdagades, och det var tack vare det specifika tillvägagångssättet som polisen nu har kunnat knyta henne till totalt 13 brott.
Claes Hagstrand, förundersökningsledare vid polisen i Storgöteborg nordost skriver i ett pressmeddelande: ” I fyra fall har hon lyckats komma över receptbelagda mediciner men hon har gjort flera försök.”

Han fortsätter sen med att “det här handlar om utsatta brottsoffer som är beroende av hjälp från till exempel hemtjänsten. Ofta går det en tid innan brotten upptäcks och vanligtvis är det anhöriga som reagerar och slår larm. Det är viktigt att brotten snabbt kommer till polisens kännedom så vi kan sätta stopp för en sådan här brottsserie.”
Men det är inte enbart medicinstölder kvinnan har på sitt samvete, hon är också misstänkt för fyra stölder, tre bedrägerier, två försök till grov stöld, tre försök till stöld och ett försök till bedrägerier.

https://www.expressen.se/gt/krim/falsk-hemtjanst-anhallen-stal-receptbelagd-medicin/?fbclid=IwAR3uqkKdXqgPcsyAYPFxAxtvCbqUEkLakX1gkPovBOwRJq8CkFAdsgwofes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.