Kvinna “föll” från balkong i Eslöv, polisen misstänker mordförsök

| 11 december, 2020

Polisen larmades till ett bostadshus i centrala Eslöv vid 14.50-tiden då en kvinna “fallit” från tredje våningen på bostadshuset. Enligt polisen ska fallet varit åtta–tio meter. Enligt uppgift fördes kvinnan till Skånes Universitetssjukhus i Lund men hur hennes skadeläge var under torsdagskvällen inte känt, hon ska dock enligt vittnen ha uppvisat livstecken när hon fördes iväg till sjukhuset. Polisen är inte säkra på om det varit en olycka eller ett brott som ligger bakom fallet, men de misstänker det senare och har gripit en person.

Enligt polisens presstalesperson hos polisen i region Syd Rickard Lundqvist ska den gripne vara en man. Brottsrubriceringen är försök till mord alternativt dråp, men detta kan ändras i ett senare skede. Polisen säger att kvinnan inte till hundra procent har identifierats. De har en uppfattning om vem det är, men identiteten är inte säkerställd. Platsen nedanför den lägenhet där kvinnan ska ha fallit är avspärrad, avspärrningen omfattar trottoaren och en del av en parkeringsplats.

Men även lägenheten ska vara avspärrad och polisen inväntade under eftermiddagen tekniker som kommer att genomföra en undersökning inomhus och utomhus. Och enligt Rickard Lundqvist så kommer vittnen om sådana finns också höras.
Rickard Lundqvist säger: “Förundersökningsledningen har mycket att göra. Det rör sig om ett mycket grovt brott.”
För övrigt är polisen mycket förtegna om händelsen och hänvisar till förundersökningssekretess och pågående utredningsåtgärder.

Det kom dock ett besked från dem vid 18.30-tiden då de meddelade att en förundersökning om försök till mord hade inletts. De meddelade också att en förundersökningsledare som är en åklagare hade utsetts. Vid 18.30-tiden var också kriminalteknikerna på plats och att de började sitt arbete med att noga söka igenom den lägenhet som kvinnan hade fallit ifrån. Vid 21.10-tiden uppgraderade polisen ärendet till att gälla mord, detta då kvinnan som var i 25-årsåldern hade dött av de skador hon ådrog sig vid “fallet”. De anhöriga till kvinnan var då också underrättade.

Vid 22.30-tiden meddelade polisen att den gripne mannen anhållits, och han har anhållits på den starkare misstankegraden sannolika skäl misstänkt för mord. Polisen är dock fortfarande förtegna om vilken mannen är. De vill inte uppge hans ålder eller vilken relation mannen skulle ha haft till kvinnan. I övrigt hänvisar de till den berömda förundersökningssekretessen och de pågående utredningsåtgärderna som pågår.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-foll-fran-bostadshus/?fbclid=IwAR355V7bDUuD2rTw6MuHWycG20NyZ9KUaqePcEViwu4lJ8Tj_s6ynoJ_Y0Q https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kvinna-foll-fran-lagenhet-polisen-misstanker-brott?fbclid=IwAR1vZCvChIASNfFz05kD20luEyQS_prmmiwwqdiKWMnu4_w8TAJtDJV6WAs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.