Skolbrand i Ryd, skolan totalskadad.

| 11 december, 2020

Skolorna i Sverige verkar vara lättantändliga, det verkar i alla fall vara på det viset då fler och fler skolor brinner för vart år. Den sista av alla dessa skolbränder inträffade i småländska Ryd i Tingsryds kommun. Larmet om branden kom vid 21-tiden på torsdagskvällen och enligt räddningstjänsten var det brand och rökutveckling i hela byggnaden. Släckningsarbetet pågick ännu vid 23-tiden och väntades då att pågå minst ett par timmar till. Ambulans är också på plats men några uppgifter om att någon skadats fanns inte vid 23-tiden.

Tingsryds kommun meddelar på sin hemsida att skolan som brinner är Tingsryds Lärcenter, vuxenutbildningen vid Trojaskolan. De vädjar också till föräldrar som ska lämna sina barn på Juvelens förskola att inte göra det då den är inrymd i lokaler på Trojaskolan. Eleverna på Trojaskolan berörs inte då de under fredagen har läsdag och att skolan därför är stängd. Vad som orsakat branden är inte känner i nuläget och polis och räddningstjänst får utreda detta när branden är släckt.

https://svt.se/nyheter/lokalt/smaland/brand-i-skolbyggnad-i-tingsryd

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Skolbrand i Ryd, skolan totalskadad.

 1. ulf

  Sverige har berikats med ännu en folksport,skolbränning !! Att läggas till tidigare berikning som bilbränning och allmän brand i byggnader som förskolor och dagis.För att inte nämna människobränning ? Vilken berikande mångfald vi får ta del av ! Ett riktigt kompetensregn verkligen och vi skattebetalare står som vanligt för notan i Löfvens mångkulturella mångfaldsdårhus och inferno.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.