Narkotikahund hittade bombgömma och narkotika vid husrannsakan i Borås

| 12 december, 2020

Under fredagen så gjorde polisen ett stort fynd av sprängämnen i Borås. Detta fynd föregicks av att polisen gjorde en kontroll vid en adress där de hittade en man som misstänktes vara drogpåverkad. När sen polisen gjorde en husrannsakan hos den drogpåverkade så sniffade en av polisens narkotikahundar fram en stor gömma där det inte bara var droger, utan också en stor mängd sprängmedel. Polisen tillkallade Nationella bombgruppen som undersökte sprängmedlet så det inte var apterat. Bombgruppen tog sedan med sig sprängämnena som sen skickades för analys hos Nationellt forensiskt centrum.

Magnus Reinholdsson spaningsledare vid Grova brott i Borås sade: “Jag vill inte gå in på hur mycket eller vilken sort det rör sig om. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad men en anmälan gällande lagen om brandfarliga och explosiva varor är upprättad så vår vi se var den kommande utredningen tar oss. Det känns i vart fall bra att vi sett till att det inte hamnar i orätta händer.”
Jag kan bara säga att det var ett bra jobb av narkotikahunden och jag hoppas han blev belönad av sin hundförare.
Dock frågar jag mig varför inte polisen frihetsberövade den vars bostad polisen hittade drogerna och sprängmedlet?

https://www.expressen.se/gt/krim/bombgomma-hittad-av-narkotikahund/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.