Utomhusmiljöer STÄNGDA, men inomhusmiljöer ÖPPNA, dvs olika måttstockar på ‘hålla distans’ och ‘max 8’ – när prestigetänkande och revirpinkande går före folkhälsan!

| 12 december, 2020

Det verkar INTE finnas helhetssyn, stringens och bärande logik i regeringens och Folkhälsomyndighetens införda restriktioner., utan dessa verkar präglas av en dold agenda.

Två av de viktigaste rekommendationerna just nu är: (i) hålla avstånd och (ii) max 8 personer.

Liseberg och Gröna Lund skulle sannolikt kunna hantera dessa rekommendationer bättre än andra verksamheter. Exempelvis, kollektivtrafiken klarar INTE av att hantera dessa rekommendationer på samma vis som Gekås i Ullared och många köpcentrum har svårt att ALLTID hantera dem. Faktum är att kollektivtrafiken bryter mot dessa två rekommendationer varje dag på samma vis som lågprisvaruhus och köpcentrum bryter mot båda under perioder av sitt öppethållande.

TROTS DETTA – både kollektivtrafik, GEKÅS i Ullared och köpcentrum är ÖPPNA, medan Liseberg och Gröna Lund är STÄNGDA.

Varför olika måttstockar?

Det finns troligtvis en dold agenda hos regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Liseberg och Gröna Lund kan offras, då skadeverkningarna begränsas, trots att dessa verksamheter i utomhusmiljöer mestadels skulle kunna hantera situationen bättre än i kollektivtrafiken, Gekås i Ullared och köpcentrum.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten vågar INTE agera med åtgärder i kollektivtrafiken. Gekås i Ullared och köpcentrum, då en lösning bygger på att ALLA (dvs ALLA utan undantag) ALLTID har munskydd på sig i dessa inomhusmiljöer för få tillträde.

Det skulle orsaka en KRITIKERSTORM om VARFÖR först nu införa munskydd, när både regeringen och Folkhälsomyndigheten varit kallsinniga att införa obligatorisk användning munskydd i dessa inomhusmiljöer. Det vetenskapliga stödet för dess användning finns vid trängsel.

Vi kommer troligtvis ALDRIG få se munskydd som en del av den svenska dödsstrategin.

Efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten under lång tid målat in sig i ett hörn, handlar det numera bara om prestigetänkande och revirpinkande.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.