55-åring småbarnsfar stoppad av narkotikapolis, vid husrannsakan visade det sig att han hade en .357 Magnum-revolver i byrålåda

| 13 december, 2020

I början av november stoppade polisens narkotikaspanare en bil utanför en adress i Malmö. Föraren en man i 55-årsåldern uppträdde nervöst och visade enligt narkotikapolisen tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Enligt dem så svarade han svävande på var han varit och vad han tagit. Polisen beslutade med detta som grund att göra en husrannsakan hos mannen. När de gjorde det var hustrun hemma, men inte deras barn. Under husrannsakan så tittade poliserna in i ett mindre sovrum som disponerades av mannen. I rummet stod en byrå och ovanpå denna en tv, när polisen då drog ut en olåst byrålåda hittade de en .357 Magnum-revolver.

I byrå fanns även två knogjärn och en kraftig kniv, typ bajonett. Och i mannens garderob fanns en komplett stridsväst. Men fynden slutade inte där, i utrymmet ovanför kylskåpet där man brukar hitta knäckebröd och torra varor hittade polisen 50 skarpa, helmantlade patroner till revolvern i en pappask. Och i en korg intill fanns stora sedelbuntar med 100 000 danska kronor och drygt 50 000 svenska. När sen mannen ombads tömma sina fickor visade det sig att han hade ytterligare 7 500 danska kronor och 7 200 svenska kronor på sig.

När fyndet av Magnum-revolvern gjordes så blev han misstänkt i första hand för grovt vapenbrott. Både mannen och kvinnan togs med till polishuset för förhör. I förhöret med kvinnan så sa hon att hon inget visste något om ett vapen.
Hon ska ha sagt i förhöret: “Jag är chockad. Jag går och lämnar på förskolan och hinner knappt prata med min man. Han går på morgonen och kommer tillbaka sent på kvällen.”
Och såvitt hon kände till kom pengarna till hushållet kom från Försäkringskassan då mannen var arbetslös.

Enligt uppgift erkände mannen omedelbart vapeninnehavet. Han förklarade det med att han fått revolvern av en god vän eftersom han behövde skydda sig mot folk som var ute efter honom. Enligt honom själv hade han aldrig använt revolvern, inte ens laddat den. Vad beträffande pengarna var det ett lån för att betala sin skuld till kronofogden, enligt mannen fick polisen gärna ta hand om dem, så dem kom rätt.
Nu i dagarna har åtal fallit mot mannen och han åtalas för grovt vapenbrott och riskerar mellan två och fem års fängelse.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/smabarnspappa-hade-revolver-i-en-byralada/?fbclid=IwAR13ijEoYLx-zB_doXrIBWlVGMscbXZ-KLF4ViRl76xXz8rNmfEe814Xm_Q

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.