Sprängning vid bostadshus i Högsbo i sydvästra Göteborg, bombskyddet på plats

| 13 december, 2020

Polisen larmades till området Högsbohöjd i sydvästra Göteborg vid 3.40-tiden då något exploderat på en gata utanför ett flerfamiljshus i stadsdelen. Enligt uppgift ska explosionen orsakat skador runt entrén och på lägenhetsfönster till ett flerfamiljshuset.
Göran Carlbom vid Göteborgspolisen säger: “Det är lite krossade glasrutor i området där.”
Sprängningen ska också orsakat del andra materiella skador också, bland annat ett arbetsfordon har fått sina rutor krossade.

Enligt polisens presstalesperson Anna Göransson så är bomben som ska vara kraftigare än en “banger” kastats mot ett fönster men inte gått igenom utan istället fallit till marken utanför där den exploderat. Polisen har kallat in Nationella bombskyddet så att de får konstatera vad som exploderat och om platsen är säkrad, tills dess hålls platsen avspärrad. Polisen rubricerar sprängningen som försök till mord eftersom den var så kraftig. Ingen person ska dock blivit skadad vid dådet.

Polisen kommer även att utreda om det föreligger någon hotbild mot någon boende i bostadshuset. Under söndagen kommer polisen så fort bombskyddet är klara på platsen att genomföra dörrknackning i området. Polisens tekniker kommer även att då påbörja en teknisk undersökning av platsen. Bombskyddet var på plats vid halv 6 på söndagsmorgonen men vad deras undersökning gett är ännu inte känt.

Polisen ut vid tio-tiden att att de hittills fått in bra uppgifter och iakttagelser om sprängningen och att dessa uppgifter kommer att bidra till det fortsatta utredningsarbetet. De vill dock ha in mer uppgifter från platsen och vädjar nu om ytterligare tips, iakttagelser eller information. Bland annat vill man ha information om fordon, som bilar eller mopeder, samt personer som rört sig i området vid tidpunkten för sprängningen. I nuläget har polisen inga misstänkta eller gripna i ärendet.

https://www.expressen.se/gt/bombskyddet-till-goteborg-efter-explosion/?fbclid=IwAR3OuxdLpASOJat-7IFa0y45etd5NJOC5eXXtHDe8s2YIlJJSwvgE9JzWoA https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0KvqJM/bombskyddet-till-hogsbo-efter-explosion https://www.gp.se/nyheter/sverige/bombskyddet-till-högsbo-efter-explosion-1.38493212

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.