ANDERS LEION: De ger upp, vår civilisation krackelerar

| 14 december, 2020

“Det är välkänt att polisen har gett upp. Våldsmonopolet har i de utsatta områdena överlämnats till grupper som inte lyder annan lag än sin egen. Ute i motsatta hörn av verkligheten, i glesbygden, hinner de aldrig fram om inte den enda tillgängliga polisbilen råkar vara i närheten av brottet. I de flesta fall får de drabbade vara glada om någon besvarar deras nödanrop och ännu gladare om de får besök och överlyckliga om inte den upprättade anmälan går direkt i papperskorgen.

Det är lika välkänt att skolan har gett upp, men nederlaget försöker man ännu dölja, med olika tricks, till exempel genom att definiera nyanlända som inte tillhörande elevpopulation när dennas kunskaper skall mätas, och med att stillatigande acceptera betygsinflationen, för att så göra en del av misslyckandet mindre synligt…”

Anders Leion

Läs vidare i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.