Mer än varannan som dog på boende i mars var ensam

| 14 december, 2020

“Mer än varannan person, 53 procent, som dog på svenska äldreboenden under coronapandemin i mars i år dog ensam. Det visar en rapport från Sveriges kommuner och regioner (SKR) i samarbete med Svenska palliativregistret.

Andelen är klart högre än vanligt, som jämförelse dog 13 procent ensamma under mars 2019. Årets siffra sjönk successivt efter mars, men det var först i augusti som andelen började närma sig nivån från 2019.

Undersökningen visar emellertid också att klart färre än befarat av de som dog led av andnöd eller ångest under sin sista vecka och att båda tillstånden också ofta (? red anm.) kunde lindras när de förekom.”

Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.