Ömmandet för Federley får mig att må illa

| 16 december, 2020

I Dala-Demokraten fick Federley förklara sig och gråta ut. Han visste inget (en lögn), han har gått i bitar (inget om de barn som på riktigt gått sönder), hans psykiska status upprepas som ett mantra (inget om de barn och deras familjer som nu trasats sönder). 

Media håller alltid en väldigt hög ton när det handlar om SD-,M- eller KD-politiker. Jag blir sällan förvånad över det, att sopa till högerpolitiker är en tradition, framför allt hos rödgrön media. 

Adrenalinet brukar bokstavligen spruta vid minsta snedtramp hos högern som ifrågasätts för minsta lilla. Gud nåde den som är åt höger och trampar snett. 

Nu tycker många synd om stackars Federley som tvingats sjukskriva sig därför att han har ”gått sönder”. Ursäkta mig, men det struntar jag högaktningsfullt och innerligt i! 

Federley har förvisso inte begått något brott men han har varit makalöst omdömeslös samt utsatt sina egna barn för allvarlig risk. Varför? Därför att han var kär, så kär att struntade i att hans kärlek var en dömd pedofil. Mannen som är dömd för sammanlagt 22 våldtäkter mot barn och grovt barnpornografibrott. 

Historien är för allvarlig för att den ska lämna så stort utrymme till att det är synd om Federley, inte minst därför att Centerpartiet gjorde sitt bästa för att tiga ihjäl det som hänt, eller gör. 

Politik är en förtroendebransch som även gäller för Centerpartiets förtroendevalda. För Centerpartiet i sin helhet. 

Jag har inte hört dem beklaga barnen som utsatts eller att en av deras politiker agerat fullkomligt omdömeslöst. Visst kan kollegor hålla varandra bakom ryggen men det finns en gräns. 

Centerpartiets tystnad förstärker den bild Federley med stor iver vill sätta, nämligen att utmåla sig själv till ett offer. Och genom det blir det som det brukar, de verkliga offren, i det här fallen barnen, blir sidospår i en ”olycklig” historia som handlar om hur Federley mår. 

Det handlar också om värderingar. Vad har Centerpartiet egentligen för värderingar? Deras tystnad rimmar magstarkt illa med det Annie Kölf skrev för en tid sedan, att polisens nedprioritering av sexbrott är en skam. 

Ja det är det, men det är en minst lika stor skam att de i tystnad låter Federley utmåla sig själv till offret. Offren är barnen.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Ömmandet för Federley får mig att må illa

 1. ulf

  En liten ynklig skit till politiker som inte kan gömma sina sjuka äckliga böjelser längre 🤮Tänk att han predikat moral som om han var ofelbar,man blir förbannad och spyfärdig,vilket avskräde till högavlönad politiker.Annie Lööf tycker synd om honom vilket säger allt om henne och centerpartiet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.