PATRIK ENGELLAU: Mänskliga rättigheter

| 16 december, 2020

“Jag har en människosyn som fyller många goda människor med förfäran. Min människosyn är att nästan alla människor, i valet mellan att leva av eget eller av andras arbete, föredrar det senare (om omständigheterna i övrigt är lika).

Varför lever du själv inte på försörjningsstöd? säger då någon människovän för att försöka snärja mig i mina egna garn. Det beror bara på att försörjningsstödet är för snålt tilltaget, svarar jag. Om det uppgick till 100 000 kronor i månaden i stället för 10 000 kronor i månaden så skulle jag ta saken under övervägande. Du skulle klättra på väggarna av att inte ha något att göra! fortsätter människovännen aggressivt. Jag kan väl göra intressanta saker utan månadslön, säger jag. Charles Darwin fick ingen månadslön när han gjorde sin femåriga, epokgörande resa med the Beagle. Han hade egna pengar och fick en del av sin motvilliga pappa.”

Patrik Engellau

Läs i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “PATRIK ENGELLAU: Mänskliga rättigheter

 1. Carl den 12

  Kan inte begripa varför man går och arbetar när man kan gå på försörjningsstöd och samtidigt dra in pengar på kriminalitet verksamhet, som exempelvis droghandeln🤔

  Nä, på riktigt, så har man hamnat i moment 22 när folk kommer hit och förväntar sig en Svensk levnadsstandard klappat och klart, precis som att somliga tror att språk, utbildning, arbete och bostad redan är fixat och klart när man föds som Svensk medborgare❓❓❓

  Det många missar är att man måste arbeta och ta lån för att ha råd med en god levnadsstandard och att ingenting är gratis.
  Vi är många som sett våra mor och farföräldrar och föräldrar, som gjort en klassresa som dom fick anstränga sig för att göra och att vi är en del utav en utveckling i ett sammanhang som sträcker sig över tid i samhället.

  Calle ser att vi gör oss skyldiga till en stor otjänst med att inte vara tydliga och informera om vilka rättigheter och skyldigheter man har för att få ett Gott Liv här i Sverige.
  Förr kallade man människor som gick på försörjningsstöd för parasiter, i dag år 2020 kallar man dom för Ny Svenskar.
  Alla kan se att det här inte är hållbart för människor och att det har konsekvenser för samhället, men man får sig en skopa då och då för att man beskriver verkligheten som den tyvärr ser ut🙈🙉🙊

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.