Stor polisinsats vid Mariatorget på Södermalm då man med automatvapen varit synlig i port

| 17 december, 2020

Vid 18.50-tiden syntes en man i en port vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm bärande på ett automatvapen liknande föremål vilket väckte stor rädsla i omgivningen och gjorde att polisen startade en stor insats. Insatsen började egentligen lite tidigare med att mannen ska ha hotat två män med ett vapen i en port. Polisen meddelade vid 19-tiden att de var på plats för att kontrollera om uppgifterna stämmer med vittnesmålen inringaren uppgett. Ett nytt meddelande från polisen kom vid 19.20-tiden och det sa att mannen som bar på automatvapnet hade gripits.

De meddelade samtidigt att mannen finns med på polisens fokuslista över grov organiserad brottslighet. Mannen har tillsammans med 68 andra punktbevakats under det senaste året i ett mål att stoppa skjutningar och bombdåd. Mannen som nu greps är i 30-årsåldern och har tidigare startat en omtalad kriminell gruppering men har under senare år rört sig mellan olika kriminella kretsar. Mannen begärdes häktad för två veckor sen för grov misshandel och övergrepp i rättssak. Och åklagare har under hösten försökt få honom häktad vid ett flertal tillfällen.

Men man kan inte annat än fråga sig varför mannen var på fri fot om han häktades för två veckor sen och för så grova brott som grov misshandel och övergrepp i rättssak?
Hur kan en sådan person släppas innan dom fallit?
Är detta vad det svenska rättsväsendet kommit till, att släppa grova brottslingar medan de fängslar tjuvskyttar och sätter fotbojor på dem?
Är det på det viset är frågan om vi har något rättsväsende kvar att kalla rättsväsende.

https://www.expressen.se/nyheter/stor-polisinsats-pa-sodermalm-i-stockholm/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.