Johan Westerholm: Ardalan Shekarabi argumenterade för ytterligare försvagning av välfärdens kontrollsystem

| 18 december, 2020
Ardalan Shekarabi / IS. Foto: Pressbild samt Rand Corporation

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabis (S) kommentar till Försäkringskassans finansiering av IS-sympatisörers resor till Syrien är en kommentar full av upprördhet. Vad Shekarabi dock inte redogör för är att det var han själv, i egenskap av civilminister, som argumenterade för en ännu mer slapp uppföljning och kontroll.

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabis kommentar efter GT:s granskning var att det var ”Ofattbart provocerande” hur IS terrorister kunnat få barnbidrag och föräldrapenning ner till Syrien. Shekarabi vill ge Försäkringskassan möjlighet att utreda brott som riktas mot socialförsäkringssystemen.

– Det här är mer än systemkritiskt, det är på riktigt ett hot mot vårt samhälle, säger Ardalan Shekarabi i en kommentar till Expressen.

Den svaga styrningen och kontrollen har dock sin egen historia. Den styrningsmodell som tillämpats av Försäkringskassan är den som tidigare civilminister Ardalan Shekarabi (S) avsåg införa i hela statsförvaltningen visar sig ha uppenbara, och för demokratin samhällsfarliga, konsekvenser. 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.