Kaoset om munskyddets vara eller icke vara rullar vidare

| 18 december, 2020

Vad är det som har hänt? Plötsligt kommer ett påbud om att munskydd ska bäras i kollektivtrafiken eller där det är folktätt. 

Så har det minsann inte låtit tidigare. När andra länder som första krävde munskydd i offentligheten förlöjligade Tegnell kraven på munskydd i Sverige. Han var rent av hånande i kampen mot virusets spridning. I värsta fall skulle ett sådant ge en falsk trygghet. I vissa fall hävdade han att munskydd till och med kunde underlätta spridningen av smitta. 

Sagan om munskydden slutade inte där. Näringsministern Ibrahim Baylan, S, hyllade en viss sorts munskydd, som självfallet visade sig vara bristfälliga. Trots det köpte Socialstyrelsen in miljoner munskydd – en månad efter ministerns pressträff.  I dag ligger de och skräpar på något lager hos Socialstyrelsens. 

Sedan fortsatte Tegnell sitt försvar av att det var fullkomligt onödigt att använda munskydd. Det var förstås fel. Det var ju faktiskt herr Tegnell som ingjöt en falsk trygghet hos svenska medborgare när han förlöjligade användandet av munskydd. Den som underlättar spridningen av covid-19 är då rakt inte munskydden, utan Tegnell och vår undermåliga regering. 

Tänk om alla ändå hade uppmanats att använda munskydd, kanske hade vi sluppit uppleva den massdöd vi gör nu.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Kaoset om munskyddets vara eller icke vara rullar vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.