Johan Westerholm: Centerpartiets historia kom ikapp

| 19 december, 2020
Bild: Centerpartiet

Centerpartiet befinner sig i någon form av förtroendekris. En kris som ytterst handlar om att partiets historia kom ikapp. Hur det påverkar kända profilnamn som Isabella Löwengrip och Bianca Ingrossos sympatier för partiet lär visa sig i valrörelsen 2022.

Centerpartiet är det parti som kanske tydligast positionerat sig som ett parti för unga kvinnor i karriiären. Profiler som Isabiella Löwengrip och Bianca Ingrosso har på olika sätt och i olika sammanhang förknippats med partiet.

Samtidigt har partiledaren Annie Lööf i en intervju i SVT menat att hon vigt sitt politiska liv åt kampen för kvinnors rätt, att hennes högsta prioritering genom åren varit att bekämpa våld mot kvinnor och barn. Av denna livslånga kamp finns det dock  få eller inga spår alls vilket opinionsbildaren Rebecca Uvell kunnat kartlägga.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.