Paket exploderade på postterminalen i Årsta

| 19 december, 2020

Vid 21.15-tiden inkom ett larm till polis och räddningstjänsten i Stockholm om en explosion på postterminalen i Årsta. Enligt uppgift ska ett paket exploderat på andra våningen.
Christer Wahlström, ledningsoperatör vid räddningscentral Mitt säger: “Vi håller på att evakuera personal från postterminalen nu.”
Enligt Christer Wahlström så ska det inte ha uppstått någon brand och det ska heller inte uppstått några personskador vid explosionen. Räddningstjänsten och polisen är på plats för att utreda vad som orsakat explosionen. Men ännu vid 23-tiden på fredagskvällen har inga uppdateringar om explosionen kommit.

Uppdatering: Ännu på lördagsmorgonen vet polisen inte vad det var som exploderade på postterminalen i Årsta, men de har startat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse i ärendet.
Postnords säkerhetschef Alexis Larsson meddelar att det finns risk för mindre förseningar och skador på närliggande paket och brev.
Han säger: “Vi ska göra allt vi kan för att det inte ska leda till några förseningar. Det verkar inte som att maskinen vi arbetar med fått några skador vilket underlättar för att vi snabbt ska komma igång igen. Om någon försändelse skadats kommer vi kontakta avsändare och mottagare.”

Så inte nog med att Post Nord har problem med att leverera posten i normala fall så kommer detta som lök på laxen.
Man frågar sig om vad som händer nästa gång, och om det då bara blir paketet som kommer att skadas?
Vi kan nog bara ironiskt säga att Sverige bara blir tryggare och säkrare dag för dag, år för år…

https://www.expressen.se/nyheter/paket-har-exploderat-pa-postterminal-i-arsta/?fbclid=IwAR0h5SduGc3t3vaDTEO6e4bWuZ2rS7AnZVnOg42kjVy2veKS637V5qIAGS8

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.