Tino Sanandaji: Stämde dock bilden?

| 19 december, 2020

Nytorpsskolan i Hammarkullen är en problemskola, kring de no-go-zoner i Angered där klanerna tidigare år upp satte vägspärrar. 

Förra året gjorde SVT ett hyllningsreportage om hur en ny rektorn räddat skolan genom att spräcka budgeten med fem miljoner kr då hon: ”bestämde sig för att vända trenden på skolan och hon är en av få som lyckats”, även om det visserligen var ”utmanande”.

Stämde dock bilden? Sen dess har vi läst ”Skolpersonal som hotas och misshandlas av elever får överfallslarm”, att ”elever varit inne i skolan och slagit flera lärare med en cykelkedja” och idag att två tredjedelar av personalen är hemma i skräck för klaner med våldskapital som styr skolan. 

SVT:s bevis på att våldet sjönk var att polisanmälningar med Nybroskolan i sig minskat med 40 procent, men vi kan ju läsa i Arbetarskydd ”Rädda lärare vågar inte anmäla elever”.

Kanske har skolresultat ökat, men det handlar om små förbättringar från extrem låga nivåer, att våldet skulle sjunkit är tveksamt givet dagens krismöte. Ändå fanns ingen problematisering i SVT:s budskap att skolan var på rätt väg, med glada ”tummen upp” image. 

Den bild som tidningen Läraren ger är inte lika ljus: ”Av de 360 eleverna på Nytorpsskolan har fyra svensktalande föräldrar. De allra flesta läser svenska som andraspråk, trots att de är födda i Sverige.” 

Dessa problem är inte nya, men media har betonat budskapet att integrationen förbättras och trygghet ökar under perioden där integrationsproblem och våld överlag har växt.  

Trots misslyckande att ge en korrekt bild om integration, våld och senast Corona-strategin finns ingen självkritik bland journalistkåren, bara orubbbar självbelåtenhet. 

Igår intervjuade Paulina Neuding om sin nya tidningsprojekt Bulletin, där SVT utan ironi slog fast att svensk media idag är perfekt balanserad utan politisering, men att “Svenska mediekonsumenter är kanske lite trötta på mittenfåran”!  

Nej SVT, däremot är många mediekonsumenter trötta på att en åsiktshomogen journalitkår som lutar vänstern och gång på gång får fel i samma riktning om viktiga frågor såsom klanvåld inbillar sig att de representerar mitten.

Tino Sanandaji på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Stämde dock bilden?

 1. Carl den 12

  V måste bestämma sig en gång för alla, om dom är Svensk Missvisande Media, Vänsterns Politsk Korrekt Parti eller en sekt🤔

  Calle VÄGRAR låta VPK komma undan, med sin sk “GodhetsAgenda” och NEJ PK-Vänstern ska heller inte tro att alla skandaler inom exempelvis C och SD gör att Kommunismens sk “Lika Värde För Alla” och deras skuld, går osedd förbi❗❗❗

  Man, kan uppenbarligen kackla, skrika, hota och trycka tillbaka Gott folk hur mycket man vill och önskar🤔
  MEN, en dag så är det tid för Sanningen♥️Rättvisan och det är där vi står i dag år 2020🇸🇪

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.