MOHAMED OMAR: Jo, den svenska julen är en kristen högtid

| 20 december, 2020

“I uppslagsverket Nordisk familjeboks (Ugglan) artikel om julen står det så här: ”Jul, kristenhetens förnämsta högtid, firas till minne af Jesu födelse”.

Att man ska behöva argumentera för detta är egentligen befängt. Det visar vilken okunnighet om historia som numera finns i vårt land. Jag är inte kunnig i historia, men jag är uppenbarligen mer kunnig än de mest okunniga kristendomsförnekarna.

Kristendomsförnekarna tycks inte ha läst de stora svenska författarnas skildringar av den svenska julen. Då skulle de veta att folk var kristna, firade Jesu födelse, knäppte sina händer och bad till Jesus, och sjöng psalmer.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “MOHAMED OMAR: Jo, den svenska julen är en kristen högtid

 1. Carl den 12

  Snedvriden politik och snedvriden religion har letat sig in i fd kristna traditioner som att fira bla jul i Sverige, ett fd kärt folkhem som man kan titta på och minnas tillbaka i album, när Svenskarna hade Sunt Förnuft och var ett Stolt Enat Folk som såg ett Värde i att alla var med och bidrog till Samhället♥️

  Calle har alltid sett framemot att se “Karl Bertil Jonsson’s Julafton”, men inte ens det känns lockade trots hur vilt och galet det än är, att han ger bort paket till dom fattiga och mindre lottade i samhället🤔
  Hade man gjort en ny tappning i dag, så hade det handlat om hur “Den Goda Svensken” ger bort och offrar sin kropp, själ, ekonomi och all övrig trygghet till dom Nya Svenskarna som går på försörjningsstöd år ut och år in, utan att blinka för konsekvenserna, det för med sig år 2020💔

  Skillnaden mellan Svenska Samhället nu och förr, är att dom som anser sig mindre gynnade (personrånare = knarklangare, springpojkar) ser till att “få”, tar det dom vill ha året runt utan några som helst samvetskval❗❗❗

  Svar
 2. ulf

  ” Jul,kristenhetens förnämsta högtid,firas till minne av Jesu födelse ” i Sverige som är ett Kristet land.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.