Nu börjas det igen – stoppa deportationen

| 20 december, 2020
Ensamkommande asylsökande under en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm 2017. Foto: Maja Suslin/TT

Inledningsvis ska vi ha klart för att asylrätten, som påstås i artikeln, inte hotas även artikelförfattaren gör sitt bästa för att hävda det. De afghanska männen som stannat med hjälp av gymnasilagen saknar asylskäl och har så gjort hela tiden.

Artikelförfattaren kommer också dragandes med med Jonathan Swifts blodiga satir som skrevs sent 1700-tal. Där avhandlade han hungersnöden och med satir skrev att den kunde lösas genom att äta fattiga barn som hade sålts av sina föräldrar. På så vis skulle fattigdomen minska och rika bli mätta. Artikelförfattaren gör vad hon kan för jämföra Swifts satir med ett människovärde som hotas, då som nu. Detta om de afghaner som trots amnesti med ställda krav inte klarar av kraven och därmed enligt samma lag ska skickas hem. 

Det är ändå märkligt. Det finns aldrig något ömmande för andra svaga grupper i samhället som får stå tillbaka därför att rödgröna fanatiska aktivister, journalister och politiker i sin blindhet bara ser afghanska män som de som hotas av bristande medmänsklighet. 

De skulle aldrig fått amnesti från allra första början. Det är det som är problemet. Och att det skulle ”gigantiska” summor för att chatra plan för att skicka hem dem är rent humbug. Det är i jämförelse av vad dessa afghaner kostnar skattebetalarna och samhället en försvinnande liten kostnad. Inte minst därför att ett stort antal hamnar i ett drogmissbruk och kriminalitet. 

Vidare argumenteras för att det finns många ömmande skäl till varför just de ska få stanna, trots att de inte har asylskäl eller klarat av att uppnå kraven. 

Visst, jag kan förstå att många av dem lider svårt, kanske till och med har självmordstankar. Det är såklart fruktansvärt och något de måste få stöd och hjälp med. Men hot om självmord får aldrig bli det som ska avgöra eller förändra fastslagna beslut. 

I artikeln nämner artikelförfattaren vinsten, eller mer korrekt, ”och vinsten?”.  Alltså vinsten med att de skickas hem. Den enda vinsten om Sverige står på sig och skickar hem dem som ska skickas hem är enligt artikelförfattaren, endast symbolisk, politisk och opportunistisk: ”För att hålla den nervösa inhemska opinionen stången.”

Här reduceras alltså artikelförfattaren den sakliga och mycket befogade kritik till en nervös och osaklig opinion.  En Indirekt idiotförklaring av varje instans/medborgare som riktat skarp och saklig kritik mot ett lagförslag som är helt uppåt väggarna tokigt. 

Dagens Nyheter


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 tankar på “Nu börjas det igen – stoppa deportationen

  1. Carl den 12

    Sverige är verkligen inte rätt land att flytta till om man är självmordsbenägen, då vi har få soliga dagar och D-Vitamin sjunker och har en dålig inverkan på hälsan💔
    Alternativ är mycket bättre att flytta till närliggande land med liknade språk, kultur, religion, levnadsvanor och börja arbeta istället för att leva på försörjningsstöd som leder till passivitet eller kriminalitet.

    Calle ser Svenskarna allmänt som ett folk som reser så fort det blir ledighet pga längtan till solen och så finns det dom som säger sig flytta frivilligt hit från soligare breddgrader🤔

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.