Blev kristna och berättade om Jesus – hotades med dödsstraff

| 21 december, 2020
Mohamed Ibrahim Hussein Awale och Mona Mohamed Abdirahman, som är syns med sina barn, friades från anklagelser om evangelisation och konvertering av Somalilands högsta domstol. Foto: Privat

Ett gift par i Somaliland arresterades tidigare i år för att de hade blivit kristna och berättat om Jesus. Muslimska präster ska ha krävt dödsstraff och fallet kom upp i domstol, men nu har paret frikänts. Svensk diplomati tros ha spelat en roll för beslutet.

Somalilands högsta domstol har frikänt makarna Mohamed Ibrahim Hussein Awale och Mona Mohamed Abdirahman från anklagelser om evangelisation och konvertering. Det berättar svensken Mikael Torstensson, som är landets särskilda sändebud i EU.

Paret arresterades för att de blivit kristna och berättat om Jesus för invånarna i Somalilands huvudstad Hargeysa. En polischef gick i samband med gripandet ut i nationella medier i Somaliland och förklarade att evangelisation och konvertering inte accepteras i Somaliland, som är ett näst intill helt muslimskt samhälle.”

Nyheter Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.