IS-resenär?!

| 21 december, 2020

Nej nu får det banne mig vara nog med dessa relativiseringar. Fundera lite på vad som skulle hända om vi kallade andra hemska brott på likartat sätt: Utøya-resenär, World Trade Center-resenär, Auswitchlägervaktsresenär, Boko Haram-resenär och så vidare. 

De är inga RESENÄRER, de är fanatiska mördare som slaktar, torterar, mördar och våldtar oskyldiga människor därför att de inte vill ingå eller tillhöra deras förbannade kalifat/tro! 

Resenär? Var det med all-inklusive eller fick den stackars ”resenären” bara köpa en flygstol – med våra skattepengar! För journalister som ännu inte förstått skillnaden är en resenär någon som reser i arbetet eller på sin fritid. 

På samma sätt ska omskrivningar som att den eller den IS-mördare ”bara” arbetade med sjukvård upphöra. 

Det är inte meningen att nyheterna om individer som begått fruktansvärda handlingar ska lobba för att det å ena sidan är fullkomligt normalt att vara ”IS-resenär”, å andra sidan relativisera genom att låta terroristens förklaring till sitt förkastliga val handla om han bara …

Slut upp med hyckleriet. Sluta upp med relativiseringarna. Sluta upp med att låtsas som att detta är något som hör till svenskarnas vardag – så här har det alltid varit. 

Någon stolthet för Sverige måste det väl ändå finnas. Varför i fridens slutar svensk media inte upp med dessa relativiseringar. Jag lovar, så många läsare eller väljare förlorar man inte på att kalla en spade för spade, tvärtom. De förlorar all respekt, eller snarare den lilla respekt som nu finns kvar.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “IS-resenär?!

  1. ulf

    Vem tror att en IS terrorist avser betala skatt !!!!!!!! De är ju vana att få svenska bidrag till bl a vapen så de kan mörda och bränna folk levande.även spädbarn.De skall givetvis benämnas IS terrorister och mördare.Men det är klart,sverige föser ju palestinierna med en miljard till vapeninköp mot israel,så varför inte vapenbidrag även till IS mördare🤯🤯Eller hur socialdemokrater och lydpartier i regeringen.🤮🤮

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.