Polisen i Malmö har höjt beredskapen inför rättegången mot 29-åriga “Patron”

| 21 december, 2020

Under måndagen börjar en 40 dagar lång rättegång mot 29-åring som benämns som ”Patron” i de kriminella kretsarna i Malmö tingsrätts säkerhetssal på Rättscentrum. Men frågan är om rättegången kan genomföras eller den får flyttas till en säkrare plats då polisen fått trovärdig information om att en grupp kriminella fått i uppdrag att frita ”Patron”. På grund av detta hot så är polisbevakningen något utöver det vanliga vid Rättscentrum med ett stort antal poliser där även polisregion Syds insatsstyrka år på plats.

Åsa Emanuelsson, pressinformatör hos polisen i region syd säger att hon inte har någon information att där skulle vara pågående händelse i Malmö, men säger: “Det kan vara en planerad insats till exempel kopplat till någon rättegång.”
Här följer lite bakgrundsinformation om 29-åringen; “29-åringen kallas för ”Patron” och har jagats länge av svensk polis. Under långa perioder har han levt lyxliv utomlands. Han blev internationellt efterlyst i oktober 2018 samband med en bedrägeriutredning och men också som misstänkt för att ha beordrat ett mord i Malmö och senare ytterligare ett mord.

Men lång innan dess hade svensk polis börjat samla information om hans resor i Europa och Nordafrika. Det framgår av åtalet mot honom.
Det första mordet inträffade den 30 mars 2017 på Ramels väg i Malmö när en 23-åring sköts. En person har dömts för mordet men 29-åringen misstänks ha varit den som beställde och betalade för att få 23-åringen mördade. Enligt ett sms som polisen kommit över ska han ha betalat en halv miljon kronor för få mordet utfört.

Det andra mordet han misstänks ha beställt inträffade den 2 februari 2018 på Docentgatan i Malmö. Planen var att en 52-årig man skulle skjutas. Av misstag sköt de två maskerade mördarna fel man. De sköt den 30-årige man som lockat 52-åringen till platsen där han skulle skjutas.”
29-åringen nekar dock till anklagelserna mot honom och att han skulle beställt mordet på 52-åringen.
I ett förhör från den 26 februari år ska han sagt: “Jag har inte anstiftat något mord. Jag har inte anlitat någon till att döda.”

“Patron” har redan enligt spansk polis planerat en fritagning i Spanien sedan han greps och fängslades där. Enligt ett handskrivet brev som spansk polis hittade i en övergiven lägenhet i Barcelona i februari i år så var där planer på det. I det handskrivna brevet får att läsa: “Det måste gå fort, landa (eller kasta ett rep), flyga två minuter för att ta sig över berget och lämna mig där, sedan låta planet fortsätta mot Valencia eller lämna det där så att de tror att jag har rest i den riktningen.”

Spansk polisen misstänker att det är 29-åringen som skrivit brevet. Flyktplanerna från det spanska fängelset kom aldrig att genomföras. I stället blev ”Patron” utlämnad till Sverige. Och nu ska han försöka fly härifrån istället.
Om flyktplanerna blir verklighet så tror jag att hans chanser är större här i Sverige mot vad de varit i Spanien då den spanska polisen är mycket hårdare mot de kriminella än vad den svenska polisen och andra myndigheter är här, detta är dock mina personliga åsikter och tankar.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/uppgifter-kriminella-planerar-frita-29-arig-mordbestallare/?fbclid=IwAR0XQsFB8wapKehKqWjbOlJLbQ4WDAVjaT7KWrnPCQIFyuRUt4v1G0lrqnk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.