Antisemitism rensas bort ur saudiska skolböcker

| 22 december, 2020
Ett stycke där ”de sionistiska styrkorna” anklagas för att använda sig av pengar, kvinnor och droger för att kontrollera världen har tagits bort ur saudiska läroböcker. Bilden visar en annan lärobok. Foto: Steve Helber/AP/TT

Årets läromedel för grundskolan i Saudiarabien innehåller färre exempel på antisemitism och hat mot den israeliska staten än tidigare år. Det uppger organisationen Impact-se i en ny rapport.

Bland annat citeras inte längre den hadith som förutspår ett krig där muslimer kommer att döda alla judar, och som enligt institutet Impact-se ligger till grund för en stor del av antisemitismen i den muslimska världen.

”Att man tagit bort detta stycke från de saudiska läromedlen för 2020 är av enorm betydelse”, står det i rapporten från Impact-se, som står för ”Institutet för att övervaka fred och kulturell tolerans i skolutbildning”, och ligger i Jerusalem.

Även en passage där ”de sionistiska styrkorna” anklagas för att använda sig av pengar, kvinnor och droger för att kontrollera världen har tagits bort. I ett läromedel har man helt strukit ett kapitel som hette ”Den sionistiska faran” och som bland annat beskrev sionism som en rasistisk rörelse.

Läs vidare i Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.