Allt tycks vara okej när Stefan Löfven gör det

| 23 december, 2020

Imorgon är blir det annorlunda julafton för flesta, men jag kan inte låta bli att anklaga Stefan Löfven och Anders Tegnell för att blivit så. 

Stefan Löfven ala ”vi såg det inte komma” borde skämmas. Allt som har med migration och pandemin att göra har kommit alltför sent. Man börjar ju undra. Bryr de sig inte om att Sveriges resurser är ändliga eller att människor i massor dör i covid-19? Löfven och FHM har i princip inte gjort någonting för att få ner smittspridningen. Allt ansvar har lagts på individen. Det borde vara självklart att liv och hälsa går före det mesta. 

Steafn Löfven som brukar kalla sig för humanist och arbetare e kunde åtminstone ha sett till att regeringen köpte in munskydd till befolkningen och dela ut dem kostnadsfritt. Munskydd är faktiskt dyra, framför allt för de fattiga. Men icke då, men säkert har han själv fått munskydd alldeles gratis.  

Stefan Löfven har blivit något av en expert i att tänka på sig själv och driva en inhuman, ineffektiv och ansvarslös politik. Han har också utan någon självinsikt anklagat andra för inhuman politik för att kort därpå anamma samma politik han nyss kallade för inhuman. 

Ena dagen pratar han om hur Europa inte bygger några murar och därmed släpper hundratusentals människor i landet vi kunde ta hand om. Andra dagen står han med en gråtande Åsa Romson vid sin sida och säger att vi varit naiva och säger att vi behöver sätta gränser. Men som alltid är det okej när S svänger än hit, än dit. 

Migrationspolitiken är inte det enda området Stefan Löfven klantat till det. För att hålla SD borta har Löfven sålt sin själ till djävulen. Enligt Löfven är SD ett främlingsfientligt parti till bredden fyllda med lintottiga nazister. Att ge SD är enligt Löfven att hota demokratin. 

Stefan Löfven är inte främmande för att sätta ord på sin motvilja mot SD. 2014 sa han att SD ”är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner”. Därför lovade han att SD aldrig skulle få makt över Sveriges utveckling. Moderaternas eventuella framtida samarbete med SD beskrivs ungefär på samma sätt. Ett samarbete mellan M och SD skulle leda Sverige in i en blåbrun riktning.

Till syvende och sist är det ändå så att S samarbetar med SD men utan att erkänna att man gör det. Förhandling och samarbete partierna emellan är faktiskt en verklighet i många kommuner runt om i landet. Men det är förstås Löfven knäpptyst om. Gud nåde den som nämner det. Hyckleriet från Löfven har som sagt inga inga gränser. 

Löfvens oresonliga avsky mot SD är en av anledningarna till att Sverige är i kris inom många olika områden i vårt samhälle. Liksom Löfvens oförmåga att fatta snabba viktiga beslut är. Och som vanligt drabbar det den enskilde som förutom allt annat illa nu tvingas fira en annorlunda jul.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Allt tycks vara okej när Stefan Löfven gör det

 1. Peter

  Hoppas att många väljare minns årets flathet när det är dags för väl 2022

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.