Polis sköt man till döds vid inbrott i Eksjö

| 23 december, 2020

Vid tre-tiden natten mot onsdagen fick polisen larm om att en person höll på att krossa rutor och eventuellt göra inbrott i en fastighet med flera lägenheter i Eksjö. När polisen anlände till adressen så träffade de på en för polisen väldigt välkänd man i 25-årsåldern. Enligt polisen är mannen hemmahörande i Eksjö. När polisen anlände var mannen beväpnad med någon typ av tillhygge och när han skulle gripas uppstod tumult och polisen kände sig tvungna att skjuta verkanseld mot den 25-åriga mannen.

Efter skjutningen påbörjade patrullen första hjälpen samtidigt som de förde mannen till sjukhus där han fick ytterligare vård hans skador var för svåra och han dödförklarades senare under natten.
Mer än så vill polisen inte i nuläget yppa om ärendet utan hänvisar till den kommande utredningen. De säger dock att mer än ett skott ska ha avlossats, men var de träffade vill de inte svara på. Ärendet har nu övertagits av Särskilda åklagarkammaren som alltid utreder händelser då polisen tvingas avlossa sina tjänstevapen.

Poliserna som åkte på uppdraget uppges inte ha skadats vid ingripandet, men de togs ur tjänst direkt efter händelsen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/man-ihjalskjuten-av-polis-vid-inbrott-i-morse

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.