Sossar tar aldrig ansvar…

| 24 december, 2020
Socialismen har aldrig odlat äkta självkritik!

Följande rubrik med undertext har saxats ur Sydsvenskan, som i verkligheten driver en vänsterlinje:

Finansministern ser nyliberalismens död

Pandemin blir den sista sucken för den nyliberala kapitalismen, tror finansministern. Nu efterfrågas mer satsningar på det gemensamma. Och det ska betalas med högre kapitalskatter, säger Magdalena Andersson (S) i en julintervju.

Dessa profetiska ord kommer från munnen på en minister i en regering som fundamentalt misslyckats med att hantera covidpandemin i Sverige. Till och med det norska S-partiets fd statsminister Gro Harlem Brundtland förfasar sig över Sveriges omkring 8000 döda jämfört med Norges 400. En havererad svensk regering försöker nu envist skylla ifrån sig och peka på att ett kapitalistisk marknadssystem visat sig fel. Det ska väck och nu krävs det rejäla skattehöjningar i sann socialistisk anda. 

Enbart en troende S-partist kan säga något så inbilskt! Vad har kapitalismen med corona att göra? I så fall ligger väl sossarnas globalism närmare till hands, med tanke på virusets ursprung i Kina? Nej, vi möter en desperat minister i en oduglig regering. En person som bergfast tror att den kollektiva samhällsmodell som S byggt tillhör framtiden. 

Sanningen är att S-politiken nått väg ände. Ett av flera bevis är S nu orsakat 20 gånger fler dödsfall i covid än den konservativa regeringens Norge. Det svenska S-partiets fundamentala misslyckande beror på den samhällsform som det byggt under minst femtio år. Det vill säga ministrar med låg utbildningsnivå och utan sakkompetens. Orsaken är tron på framgång genom att partiet och dess underorganisationer ges makt över staten. Samt en alldeles oformlig byråkrati – ett allierad maktkomplex – som leds av chefer med S-sympatier. Den ena byråkraten vet inte vad den andra gör. Däremot vet man att myndigheten är ofelbar. Och att staten tillhös S. 

Det enda som coronautfallet tydligt visar för svensk del är alltså att S-partiets korporativa stat och dess gigantiska och ineffektiva byråkrati misslyckats. Det vi ser rör inte alls kapitalismens framtid, utan snarare socialdemokratins förfall och förestående död. Bara den som sedan SSU-tiden matats med S-partiets dogmer kan spå marknadssamhällets undergång. Hon ser att hennes egen ideologi är åldrig och spelat ut sin roll. Att marknaden – med sina brister – trots allt sköter många ting bättre än hennes ineffektiva regim. Det är Magdalena Anderssons barnatro som är färdig för historiens skräphög! 

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Sossar tar aldrig ansvar…

 1. Anders

  Ånää.
  Så farligt är det inte .
  Lyss till vår landsfader Löfven . Han bara berättar som det är . Och det är trevligt och underhållande .
  Inte visste jag att det är bratsen i Djursholm som ställt till att det ser ut som det gör i våra Nogo områden .
  Så nu vet jag att det inte beror på invandring eller annat som de högerextrema påstår .
  Å tror ni mig inte så lyssna med Karin Vanvård , den gamla sossen .

  Svar
 2. Carl den 12

  Harrejävlar och Usch som mina föräldrar brukar säga när dom ser mig, sätt en kort mustasch på mannen på bilden så ger denna sk “goda kamp” i kommunismens anda, en rättvis bild utav verkligheten då som nu !!!

  Calle vill också sända en massa Kärlek till Norge och Tacka för allt stöd vi behöver i en svår tid då våra politiker vänt oss väljare och skattebetalare ryggen !!!
  Det är helt överbevisat att ni är mycket mer rädda om eran befolkning och erat Vackra Land och att Norge inte släpper in vem och vad som helst över gränsen, gör er till ett riktigt rejält bra land vi i Sverige bara kan drömma om.
  Är så extra stolt över att ha Norskt påbrå !!!
  Att allt för många hittar en massa olika “förmildrade” orsaker som inte existerar, till att så många han insjuknat och avlidit i sviterna av Corona är inte särskilt förvånande alls, med tanke på Sveriges politiska historia !!!
  Hanteringen utav Corona och ökat intag utav ensamkommande ifrån länder med högt våldskapital, påhejat utav våra sk förtroendevalda politiker hänger ihop med en genomrutten människosyn som så fint heter “Lika Värde För Alla” utav det sk “goda” V-PK folket !!!

  Här ser man ett tydligt och avgörande samband mellan orsak, verkan och konsekvens och att människan inte lärt sig ett skit av historien och att det finns fler diktator än Adolf Hitler och sk “ideologier” fast i en annan form utav terrorism………………..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.