Fördubbling av antalet personrån mot pojkar i gymnasiet i Stockholm sedan 2018

| 25 december, 2020

Antalet pojkar som går i årskurs 2 på Stockholms gymnasieskolor som uppger att de rånats har fördubblats sedan 2018. Det visar en granskning som Nyheter Idag har gjort av statistik från Stockholms stad.

Frågan om rån mot unga har aktualiserats efter tortyren och förnedringen av två minderåriga pojkar på en kyrkogård en natt i Solna i augusti. Ett dåd som började som ett rånöverfall. Därefter har en debatt om förnedringsrån blossat upp.

Stockholmsenkäten som kommer ut vartannat år får elever i årskurs nio och årskurs 2 på gymnasiet svara på ett paket med frågor om brott och utsatthet. Runt 4 000 elever i årskurs 2, varav ungefär 2 000 pojkar, brukar svara på frågorna.

Nyheter Idag har jämfört årets undersökning med enkäterna från 2014-2018.

I samtliga tre enkäter fram till och med 2018 var antalet pojkar i årskurs 2 på Stockholms gymnasieskolor som uppger att de blivit rånade de senaste 12 månaderna det samma – 4 procent. Till 2020 har siffran fördubblats, 8 procent.”

Nyheter Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.