Misstänkt fartigt föremål funnit i Alingsås

| 26 december, 2020

Under tidig juldagseftermiddag påträffade en gående ett misstänkt föremål vid en gångväg i Alingsås. Polis tillkallades men de kunde inte utesluta att det rörde sig om ett misstänkt farligt föremål så de i sin spärrade av ett stort område runt det misstänkta föremålet samt tillkallade Nationella bombskyddet. Enligt uppgift så såg föremålet frostigt ut och misstänkts ha legat på platsen en tid. Bombskyddet var på plats vid 15-tiden och vid den initiala bedömningen så menade de att det inte skulle röra sig om en kraftig bomb, men de kommer att undersöka föremålet på plats som en ren försiktighetsåtgärd ifall föremålet är skarpt.

Strax före klockan 18 meddelade bombskyddet att de undersökt föremålet och att de hade konstaterat att föremålet var ofarligt. Samtidigt hävdes avspärrningarna och polisen meddela att insatsen var under avveckling. Polisen kommer dock att upprätta en anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse i ärendet.
Vad föremålet var och vad det innehöll är dock inte känt, men om polisen skriver en anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse så kan föremålet inte varit helt ofarligt, menar jag.

https://www.expressen.se/gt/misstankt-farligt-foremal-bomskyddet-inkallat/?fbclid=IwAR0hosjaTFzBEhjnqyvuUOyfpQ3zKnc9JyKJJ67XmAhwE1z5iYFssmdwem8 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/misstankt-farligt-foremal-hittat-i-alingsas-bombskyddet-pa-vag?fbclid=IwAR1LC2MIP7ozpscjEGZfQTY3bU8PBhoHCMwdqLKYgME8xtc9jzfDj1ym-ZQ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.