ALICE TEODORESCU MÅWE: Gör din plikt, kräv din rätt – eller?

| 27 december, 2020
Alice Teodorescu Måwe. Foto: Karl Gabor.
Alice Teodorescu Måwe skriver i Bulletin om det svenska samhällskontraktet:

Arbeta, gör rätt för dig, betala din skatt – i gengäld lovar staten att garantera din trygghet, frihet och tillgång till kvalitativ vård, skola och omsorg. Det är andemeningen i det svenska samhällskontraktet. Ett tänkt samförstånd om ömsesidiga förväntningar och intressen, om utbyte mellan medborgare och stat. En överenskommelse som sagts motivera ett av världens högsta skatteuttag. 

Men av det statliga löftet återstår inte mycket. På område efter område – från försvaret och rättsväsendet, till välfärden och infrastrukturen – krackelerar fasaden. Kvar, i spillrorna av det oinfriade löftet, står de människor som genuint trott att den som gjort sin plikt också kan kräva sin rätt. “

Läs vidare i Bulletin


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.