Raketer mot lägenhet i Malmö orsakade brand

| 27 december, 2020

Jag skrev under annandag jul att det på juldagskvällen startat en brand på en skola i Husie och att den startats av ann någon kastat eller skjutit in fyrverkeri i skolan. Under annandag jul hände det iden, denna gången mot en lägenhet på Sörbäcksgatan i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om denna lägenhetsbranden vid 18.10-tiden. Enligt polisen startade branden genom att någon kastat in fyrverkeripjäser i bostaden. Branden ledde bara till mindre skador på lägenhetens golv och räddningstjänsten kunde släcka branden ganska snabbt.

Där ska dock varit flera personer både vuxna och barn som vistades i lägenheten men enligt polisen ska ingen person skadats allvarligt vid branden. En person ska dock fått ont i öronen som följd av den höga smäll en av fyrverkeripjäserna gav ifrån sig när den exploderade. Polisen upprättade en anmälan om misshandel, ofredande och skadegörelse i ärendet. Ingen ska vara gripen eller misstänkt för attacken. Man kan nog säga att detta endast var tur att ingen skadades allvarligt och att branden inte blev allvarlig i detta fallet.

Frågan är dock hur många fler sådana ärenden som kommer att ligga på polisens bord innan det blir förbjudet att köpa pyrotekniska produkter utan att först kunna uppvisa en licens för att få inhandla sådana varor?
Ska det krävas människoliv eller vad ska behöva ske innan politikerna kommer till skott med att stifta en sådan lag?

https://www.expressen.se/kvallsposten/fyrverkerier-skots-in-i-lagenhet-startade-brand/?fbclid=IwAR1hXPGBFTm0NJNvB_uaQkj7A8Cdncs4Dw4OtVp133-UjaIfKtf9iNbrLLw

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.