Poliser attackerade av ungdomsgäng som sköt raketer

| 28 december, 2020

Vid halv åtta på söndagskvällen larmades polisen i Trollhättan till Kronogården där ett ungdomsgäng sköt raketer och kastade smällare mot balkonger och trapphus i området. När polispatrullen ankom till bostadsområdet började gänget att angripa polisen med raketskjutning. Patrullen fick retirera och kalla på förstärkning.
Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson sade: ”Det var en allmänt ”stökig” situation och rena turen att ingen skadades, omdömet är noll på dem som gör detta.”

Efter att förstärkning kommit till platsen tog det omkring två timmar innan situationen lugnat ner sig. Polisen stannade sedan kvar i området till omkring klockan fyra på natten mot måndagen fr att förhindra att ytterligare brott begicks. Det finns inga uppgifter om skador på egendomar eller personer efter ärendet. Polisen utreder raketskjutning som blåljussabotage och brott mot lagen om explosiva varor.
Men varför tar polisen inte också utreder ärendet som våldsamt upplopp, då polisen blev angripna?

https://www.expressen.se/gt/ungdomsgang-attackerade-polis-med-raketer-stor-insats/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.