”Ni är inte välkomna här” – Hotbrev med vitt pulver skickades till moskén i Uppsala

| 29 december, 2020
Foto: Utryckning Uppsala

“Under tisdagen offentliggjorde Uppsalamoskén själva vad som orsakade avspärrningarna sent i måndags kväll och en bit in på natten: I ett kuvert hittades ett vitt pulver tillsammans med texten ”ni är inte välkomna här”. 

Nationella bombskyddet kallades in till moskén i Uppsala efter att församlingsmedlemmar slagit larm om ett misstänkt föremål. Enligt talespersonen för moskén ska det ha rört sig om ett vitt pulver. Poliser i skyddsdräkter omhändertog föremålet innan de duschades av för att få bort eventuella farliga rester.

Enligt den preliminära bedömningen var materialet ofarligt, men händelsen utreds ändå som olaga hot mot grupp samt spridning av gift eller smitta (tills innehållet i kuvertet har analyserats klart av Nationellt Forensiskt centrum, NFC).”

Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.