Polis beskjutna med raketer för andra natten i följd i Kronogården i Trollhättan

| 29 december, 2020

För andra natten i följd blev polisen attackerade med raketer i Kronogården i Trollhättan. Detta efter att polisen strax efter midnatt stoppat en bil i området. Vid stoppandet lyckades tre personer springa från polisen. En stund efteråt samlades en större grupp människor som agerade hotfullt och sköt raketer mot poliserna.
Polisens presstalesperson Peter Adlersson säger: ”Att vi blir beskjutna med raketer händer tyvärr ganska ofta runt nyår.”

Patrullen som blev attackerad fick larma flera andra polispatruller till platsen och efter deras ankomst lugnade situationen ned sig. Enligt polisen ska det inte rapporterats om några personskador vid raketskjutningen. Efter att det lugnat ner sig så kunde polisen kontrollera den stoppade bilen som visade sig vara stulen. Bilen plus en moped som också visade sig vara stulen togs i beslag.

Vid ingripandet omhändertog polisen två personer för ordningsstörning och ytterligare en person avlägsnades från platsen.
Detta var dock inte den enda raketskjutning som det larmades om under natten. Enligt Adlersson kom det in en mängd larm med koppling till fyrverkerier i region Väst.
Han säger: ”Folk är oroliga att det ska börja brinna eller att någon ska komma till skada.”
Och det med rätta då det uppstår många bränder vid nyår varje år som kan fastslås komma från oförsiktig raketuppskjutning.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/polis-beskjuten-med-fyrverkerier-i-trollhattan

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.