DAN ELIASSON STÅR ÖVER FOLKET OCH SMITTAN. Flög till Kanarieöarna på solsemester över julen

| 30 december, 2020
Dan Eliasson, generaldirektör på MSB. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

”Tillsammans kan vi bromsa smittan”

“MSB:s generaldirektör Dan Eliasson flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul, enligt uppgifter till Expressen.

Det trots att regeringen och Folkhälsomyndigheten anser att bara nödvändiga resor ska genomföras.

På en pressträff den 8 december presenterade statsministern råden inför jul, med max åtta personer i samma sällskap och en rekommendation om att inte resa om det inte är absolut nödvändigt.

Lite mer än en vecka senare satte sig Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, på ett flyg till Kanarieöarna, enligt av varandra oberoende uppgiftslämnare till Expressen.

Flyget gick den 19 december, säger en medpassagerare. Destinationen var Las Palmas.

Medpassageraren, som vill vara anonym, såg Dan Eliasson på planet.

– Efter ett tag ser jag att han sitter där och jag känner igen honom eftersom jag själv är intresserad av politik. Och så tänkte jag, men är inte han chef för MSB, och vad gör han på ett flyg när hans högsta chef Stefan Löfven har sagt att man inte får eller ska vara på ett flyg eller röra sig i folkmängder?”

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “DAN ELIASSON STÅR ÖVER FOLKET OCH SMITTAN. Flög till Kanarieöarna på solsemester över julen

 1. ulf

  Den vandrande myndighets katastrofen,S märkt givetvis,har gjort det igen..Socialdemokrater måste vara helt blåsta i skallen,hela ledarskiktet inom S saknar tydligen helt sunt förnuft. De har aldrig behövt bry sig om uppförande koder utan tycker de står över vanligt folk fast de helt saknar varje form av bildning.Fullständigt omdömeslösa 🤯🤯🤯🙄Total avsaknad av markkontakt med sveriges folk.Hur någon kan lägga en röst på dessa storlögnare och hycklare är fullkomligt obegripligt,men med riggade val,köpta bidragsröster, och organiserat myndighetsvalfusk så ……………de borde sparkas så långt bort som möjligt.🤮Den här skiten till s poliriker borde rensas ut😕

  Svar
 2. Jonas Claesson

  Alltså, jag förundrar mig mest varför någon tror på vad dessa storlögnare säger? Varför tror ni på det dom säger om pandemin? Varför tror ni att den är så farlig som dom säger? Varför tycker ni att man borde gå att vaccinera sig? Jag såg att 70% ville göra det på nyheterna i morse. Jag kan inte förstå hur folk kan glömma så fort. Allt detta har ju hänt för bara något mer än 10 år sedan. Inte gick makten och vaccinerade sig då, fast dom sa åt alla andra att göra det.
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/54488?programid=3164

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.