HÖR OCH HÄPNA: Smittspridningen i kollektivtrafiken sker mellan 7-9 och 16-18 på vardagar, men i köpcentrum HELA dagen och ALLA dagar i veckan!

| 30 december, 2020

Det tog över 10 månader (se beslut nedan) innan Folkhälsomyndigheten ‘under galgen’ fick ‘tummen ur’ när det gäller användningen av munskydd.

Trots all avsaknad av logik och sunt förnuft, så har trängsel i kollektivtrafiken INTE bidragit till smittspridning enligt myndigheten, men samma trängsel  eller mindre trängsel i butiker och köpcentrum har däremot bidragit till smittspridning.

Smittspridningen sker i kollektivtrafiken bara mellan 7-9 och 16-18 på vardagar – INGET SKÄMT!

Istället för att ‘pudla’ fortsätter Folkhälsomyndigheten på den inslagna linjen, dvs ‘revirpinkande’ och ‘prestigetänkande’. 

Med detta urvattnade beslut är äldre och riskgrupper fortfarande bannlysta från kollektivtrafiken.

Enda sättet är om de använder andningsskydd (FFP2), dvs INTE vanliga munskydd, så har de möjlighet att använda kollektivtrafik (dock INTE riskfritt).

Sveriges myndigheter verkar INTE kunna reagera och agera som myndigheter i andra länder, utan tror sig veta bättre än alla andra i alla lägen. Varför?

Svaret är troligtvis enkelt: myndighetsansvariga tillsätts INTE i konkurrens på egna meriter, utan baserat på nepotism (s k vänskapskorruption).

‘Som man sår får man skörda’ – inkompetens göder inkompetens!

Titta på statsministern och flera av hans ministrar som shoppat trots att ‘folket’ fick ‘pekpinnar’ om att INTE shoppa.

Arrogans göder arrogans!  

Sveriges makthavare exemplifierar att korruption ofta börjar på ‘toppen’.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “HÖR OCH HÄPNA: Smittspridningen i kollektivtrafiken sker mellan 7-9 och 16-18 på vardagar, men i köpcentrum HELA dagen och ALLA dagar i veckan!

 1. Linda

  Istället för att ‘pudla’ fortsätter Folkhälsomyndigheten på den inslagna linjen, dvs ‘revirpinkande’ och ‘prestigetänkande’.

  Så fungerar alla svenska så kallade myndigheter. Korrupta stollar som inte kan erkänna när de har fel och som inte förstår vad fakta är. Det största problem “Sverige” har är alla dessa så kallade myndighetspersoner. Det är tyvärr inget som går att göra något åt eftersom problemet är så omfattande.
  Svenska myndigheter är en skydda verkstad för byfånar helt enkelt.

  /Cert. Genusvetare

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.