MALMÖ. Polisen ingrep mot trängsel vid muslimsk begravning. “Orättvist att peka ut just muslimer för att inte följa reglerna, när både statsministern och justitieministern är ute och julhandlar”

| 30 december, 2020
Runt ett hundratal personer närvarade vid en muslimsk begravning i Malmö på tisdagen. Foto: LÄSARBILD

“Polis har flera gånger tvingats ingripa för att det kommer för många gäster till muslimska begravningar i Malmö.

Kyrkogårdsförvaltningen har fått sätta in väktare.

– Våra skyddsombud har hotat stoppa begravningar på grund av smittrisken, säger kyrkogårdschefen Sven-Erik Perlman Aspeklev.

I slutet av november förbjöd regeringen allmänna sammankomster med fler än åtta deltagare. Undantag gjordes dock för begravningar där 20 gäster tillåts närvara.

Men kyrkogårdsförvaltningen i Malmö har fått problem med att deltagare vid muslimska begravningar inte respekterar den gräns som har satts upp.

– Det här är inte lätt. Vi har fått ta hjälp av bland annat polis för att få ut budskapet om max 20 personer, säger Sven-Erik Perlman Aspeklev.

– Många sköter detta bra, men inte alla. Det är särskilt vissa församlingar och moskéer, eller kanske snarare vissa imamer, som inte tar detta till sig.”

Kvp


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “MALMÖ. Polisen ingrep mot trängsel vid muslimsk begravning. “Orättvist att peka ut just muslimer för att inte följa reglerna, när både statsministern och justitieministern är ute och julhandlar”

 1. Göran

  “det är orättvist att peka ut just muslimer för att inte följa reglerna”. Helt klart rätt. För över muslimerna vakar Allah och ödet, så just dom behöver inte följa några regelverk. Vilket vi kan se i många, många andra sammanhang.
  Regler är liksom inte deras grej.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.