Sverige blir allt tryggare och säkrare, ny högstanivå för antalet skjutningar i Sverige 2020

| 30 december, 2020

Sverige går mot sitt mörkaste år sedan regeringen 2016 gav polisen i uppdrag fört statistisk över bekräftade skjutningar och sprängningar i Sverige. När det gäller antalet bekräftade skjutningar så har det enligt denna statistik skett 349 konstaterade skjutningar i Sverige mellan 1 januari och 15 december. Likaså har dödstalen till följd av skjutvapenvåldet närmar sig tidigare toppnoteringar.
Så ni som påstått under hur många år som helst att Sverige bara blivit tryggare och säkrare, hur motiverar ni dessa resonemang?
För redan i november hade det skett lika många skjutningar i landet som under hela 2019.

Men trots det tycker kriminologen Joakim Sturup inte att gemene man och kvinna har anledning att känna oro att drabbas.
Han säger: “Många av händelserna sker i socialt utsatta områden så det finns en snedvridning i vem som drabbas av våldet.”
Men herr Sturup, ska då inte gemene man och kvinna boende i dessa områdena känna någon oro, eller du menar att det bara drabbar dem som är kriminella?
För vad säger du då till de efterlevande till de minst 46 utomstående som sedan 2011 drabbats i gängskjutningar?
Är det kanske bara “tuff luck”?

Inte förvånande visar polisens statistik att de flest skjutningar har inträffat i Stockholm med 146 bekräftade fall under året. Det kan jämföras med polisregion Väst som med 52 bekräftade skjutningar hamnar på en andra plats. I region Syd är motsvarande siffra 49. Det är också i Stockholm som flest antal dödsskjutningar har inträffat. Och med 23 rapporterade avlidna under året utgör de över hälften av det totala antalet i landet. Förutom det så har även 48 personer skadats inom regionen. Polisen säger att majoriteten av dåden är gängrelaterade och bottnar i interna uppgörelser och konflikter.

Men detta stämmer inte helt enligt en ny studie som visat att även personer utanför den kriminella miljön drabbas av dessa skjutningar. Och som jag skrev innan så har det mellan åren 2011-2020 så har det skadats eller skjutits till döds minst 46 utomstående i 36 grova våldsbrott i Sverige och av dessa var åtta under 15 år.
Så hur var det nu herr Sturup med att gemene man, kvinna och barn inte behöver känna någon oro för sin trygghet och säkerhet i samhället?
Eller är det bara det vanliga politiskt korrekta för att lugna den gemene medborgaren i Sverige?

Även antalet sprängningar i Sverige fortsätter ligga på en hög nivå om än lite lägre än 2019. Totalt har det rapporterats 105 sprängningar, 87 förberedelser till sprängningar och 13 försök till allmänfarlig ödeläggelse enligt polisens statistik. Av dessa har flest skett inom polisregion Syd tätt följt av Stockholm.
Så hur ser säkerheten och tryggheten ut där hett Sturup, eller har dessa också mest drabbat de kriminella så att allmänheten inte behöver oroa sig för dem heller?
Jag blir så trött på att höra dessa kriminologer och andra förståsigpåare som försöker skriva ner den oro som allt mer sprider sig runt om i landet.

Ni borde gå ut från era kontor och ta del av vardagen i landet. Gå ut och tala med folket på gatorna och fråga dem om de känner någon oro över det eskalerande våldet i landet. Fråga dem om de varit i närheten av någon skjutning eller sprängning. Fråga dem vad de kände då istället för att sitta på era kontor och tillskriva folk känslor de inte längre har när de är ute i vårt samhälle. Sen kan ni skriva rapporter om detta och då får ni en helt annan bild än den ni försöker få svenska folket att tro på, den synen som är politiskt korrekt och stöds av de styrande i kommunerna, landstingen och regeringen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-hogstaniva-for-antalet-skjutningar-i-sverige-i-ar

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.