3183: Inte som förr

| 31 december, 2020

Man kan erinra sig islamofobins stora år. Det var ett tag sedan den kunde domptera varje kritisk röst. Än manar den till försiktighet men det går inte längre att komma undan de värsta missbruken. America Vera-Zavala utmärker sig för att köra på i gammal stil. Hennes nyligen utkomna bok ”Svartskalle. En svensk historia” kan inte frånkännas förtjänster men författaren passar på att svartmåla sina kritiker efter egen övertygelse. Redan recensenterna blev tveksamma inför den långa klagande katalogaria som hon vräkte ur sig. Se t ex Gunilla Brodrej (som brukar uppträda med stor varsamhet i dylika ämnen) i Expressen.

Magnus Sandelin har fått en ordentlig dos och beskrivs som ”den notoriske muslimjägaren som kallar sig själv journalist”. Vera-Zavala har knappast ryggen fri från kritik vilket Sandelin påtalar när han bemöter hennes anklagelser. (Expressen)

Det har dock varit värre, de kvarvarande entusiasterna får inte längre samma gehör.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.