55-årig kvinna allvarligt skadad då raket träffade henne i ögat

| 31 december, 2020

Ytterligare en raketrelaterat attentat hände i Öxnehaga centrum i Huskvarna strax efter klockan 19 på onsdagskvällen. Där var det en kvinna i 55-årsåldern som fick en raket i ansiktet. Raketen träffade så illa att den träffade ögat. Kvinnan fördes till sjukhuset i Jönköping, men polisen uppger att kvinnan under natten till nyårsafton flyttats över till universitetssjukhuset i Linköping där hon nu får vård för sina skador. På morgonen till nyårsaftonen har polisen ingen klar bild över vilka skador kvinnan fått i samband med raketattacken och det finns ännu inga uppgifter om misstänkta gärningspersoner i ärendet.

Polisens presstalesperson Daniel Söderqvist säger: “Den eller de som är ansvariga har inte stått jättenära men riktat raketen mot kvinnan som fått den i ansiktet.”
Under gårdagskvällen var polisen på plats för att säkra vittnesuppgifter och eventuella spår. En anmälan om misshandel har upprättats.
Polisen vädjar också till allmänheten och Daniel Söderqvist säger: “Vi tar tacksamt emot tips om någon sett något relaterat till händelsen, det är inte jättestort Öxenhaga centrum så har man varit där vid den tiden har man nog sett något.

Vakthavande befäl hos polisen i region öst Erik Creutz sade vid 3.30-tiden under natten: “Händelseförloppet är ännu inte klart för oss, då vi inte har haft möjlighet att prata med henne. Det kommer vi att göra när vi får klartecken från vården.”
Det är dock oklart om beskjutningen har gjorts med uppsåt eller om det är en olyckshändelse, men polisen misstänker brott.
Erik Creutz fortsätter sen med att säga: “Är det så att man har gjort det här med uppsåt är det grov misshandel. Vi har säkrat en del beslag på platsen som man hoppas kunna knyta till någon gärningsman.”

Polisen har senaste veckan fått hantera flera liknande händelser den senaste veckan och de har eskalerat.
Erik Creutz säger: “Vi har mängder med ärenden, vi är mer eller mindre nerringda kvällstid om det där. Vi hade ett 100-tal ärenden som rör raketer och smällare i förrgår kväll.”
Vad ska man säga om alla dessa attacker med pyrotekniska produkter, ska de få fortsättas att användas utan licens?
För som de används nu är de vapen i ligisters händer. Det gör att tryggheten och säkerheten är försvunnen på många ställen i vårt samhälle.

Och inte bara i utsatta områden utan även på andra platser i våra städer och samhälle. Så vore det inte så att riksdag och regering agerade nu för att stoppa detta bruk av raketer.
Vore det inte bra att de licensbelades och att de inte som nu kan säljas över disk utan någon kontroll alls?
Eller ska det gå så långt att någon oskyldig ska få sätta livet till innan de styrande får “loss tummarna ur det berömda hålet” och stiftar lagar som förbjuder raketuppskjutning utan tillstånd?
Det skulle göra det mycket enklare för polisen att agera och döma dessa “extremister”.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kvinna-i-jonkoping-skadad-efter-raket-i-ansiktet?fbclid=IwAR2-wd-FK4rLA6oedbBU3G7AUpA85q492EnR94R10X6_3dDOq7vzwE4xS8c https://www.expressen.se/gt/raket-traffade-kvinna-i-ogat/?fbclid=IwAR2YD5vzhDSKU6UcKEL91wNGzB9c94VBNRgyChCR_Tvi_qCotwqlh8TMp-Q

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.