Poliser skadade vid raketskjutning i Kungsmarken i Karlskrona

| 31 december, 2020

Under onsdagskvällen fick polisen i Karlskrona en mängd larmsamtal från bostadsområdet Kungsmarken om att personer sköt med raketer och fyrverkeri.
Vakthavande befäl Markus Lefèvre säger: ”Det har varit ”stökigt” och man har skjutit hej vilt. Jättemånga boende har ringt in om att raketer riktats mot balkonger och fastigheter.”
Flera polispatruller ryckte ut till området för att lugna ner oroligheterna. Det var under detta arbete vid 23.30-tiden som en polis blev träffad av en raket.

Enligt uppgift blev polisen allvarligt men inte livshotande skadad.
Magnus Lefèvre säger: ”Han fick sår-och brännskador.”
P4 Blekinge säger dock nu på nyårsaftonsmorgonen att polisen har kunnat skrivas ut nu på morgonen.
En annan polis ska också under kvällen blivit träffad av en raket, denna polis ska dock bara blivit lindrigt skadad. Polisen rubricerar ärendet som grovt blåljussabotage samt våld mot tjänsteman.

Polisen har anhållit två 18-åringar för blåljussabotage under kvällen och natten, men enligt uppgift är ingen misstänkt eller anhållits för raketerna mot poliserna. Vid 2.30 på natten mot torsdagen rapporterade polisen att läget lugnat ner sig. Detta var dock inte den enda rapporterade raketrelaterade händelsen. Polisen i region Syd säger att det inkommit över 200 larm som handlar om raketer det sista dygnet.
Katarina Rusin säger: ”År efter år ser vi ungdomar som använder raketer och fyrverkeri på ett vårdslöst sätt. Genom att man skjuter mot fastigheter eller personer, och att de är helt obrydda om vad konsekvenserna blir.”

https://www.expressen.se/kvallsposten/fyrverkerier-riktades-mot-hus-polis-svart-skadad/ https://svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/polis-i-karlskrona-allvarligt-skadad-traffades-av-raket

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.