Stefan Löfven idag skriver du om att du ska rädda Sverige

| 31 december, 2020

Du skriver om att bristerna i vården och äldreomsorgen blivit brutalt tydliga till följd av pandemin. När du borde skriva att bristerna som redan fanns inom sjukvård och omsorg och att det därför var dumt att leka herre på täppan. 

Först var det du som i ett slags rus ropade ut att i ditt Europa bygger man inga murar. Har du ett alldeles eget Europa? Den frågan ställde sig många när över 170 000 människor, med god marknadsföring från er sida, tog sig till Sverige. De vandrade från det ena efter det andra säkra landet för att just komma till Sverige där de trodde manna ramlade från skyn. 

De var dina nya väljare och de väljarna har du verkligen varit rädd om. Ena eftergiften efter den andra: man måste inte göra sin identitet sannolik, inte ha asylskäl, inte lära sig svenska, jobba eller förstå det svenska samhället. Allt detta ledde fram till ett samhälle med en sådan otrygghet att knappt ingen längre kan leva här, förutom våldsverkarna förstås som du bestämt dig för lider av en sjuka som kan botas. 

Offren i spåren av din politik är otaliga. Alla slitningar och problem det medfört går knappt att sätta ord på. Offren behandlas som olyckliga omständigheter och brottslingarna som stackars offer för socioekonomiska omständigheter. 

Sedan kom pandemin. Nu måste alla ta ansvar sa du och dina ministrar och for genast ut i julruschen för att handla/åka till Sälen. Ni skrattade väl i mjugg och tänkte, vi har det allt bra vi. 

arbetsvillkoren för sjukvårds-och omsorgspersonal är under all kritik. De kämpar med livet som insats för att hjälpa och rädda så många de kan, medan du själv är ute julhandlar. 

Att du har mage att skriva att Ni ska bygga något starkare och bättre övergår mitt förstånd. Det går nämligen inte att lita på dig och dina ministrar, jo en sak kan vi alltid lita på och det är att ni skor er på andras bekostnad. 

Att du har mage att skriva att vi ska lita på (Sverige) alltså dig får det att vända sig i min mage. När vi blir sjuka finns inte vården där, eller blir gamla eller föder barn. Pandemin har synnerligen visar oss att ni inte anser att äldre människor är skyddsvärda. En efter har i onödan avlidit i sviterna av Corona: morfin istället för syrgas är bara ett exempel. 

Du skriver att du har vänt på så mycket, att tidigare regeringar dragit sig bort från samhället. Var har du själv varit när kriserna du skapat knackat på dörren? Den ökande otryggheten, våldtäkterna, rånen och torterade barn? Det har till och med skrivits artiklar om hur otillgänglig du är och om att det verkligen inte duger. Ändå påstår du att ni finns för och i samhället. 

Du skriver att ni ska rusta upp välfärden? Hur då, höja skatten för dem som både bär välfärden och för dem som inte arbetar? Och vilken välfärd? Den fanns där innan du klev in i manegen. Med dig har den ryckts ur skattebetalarnas händer. 

Du skriver att ni ska vara kompromisslösa mot brottsligheten. Börja då med att sluta upp med att kalla grova brottslingar för smågangsters eller låta dig fotograferas med en asylsökande som hade begått sexualbrott i Sverige. 

Hela samhället behövs för att få bort dig från makten. Det är vår enda väg att rädda Sverige, eller det lilla som finns kvar. 

Aftonbladet


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Stefan Löfven idag skriver du om att du ska rädda Sverige

 1. ulf

  En nedförsbacke för Sverige sen 2014 !! Ingenting har Löfven lyckats åstadkomma på sex år.Enbart en fortsatt rasering av det Sverige som vi vårdar och vill ha kvar.Det enda han kan klämma ur sig är att skylla på regering som hade makten för sex år sedan! Finns inget som hans regering gjort enbart prat och prat och ytterligare lögner och skitprat.En mer intelligensbefriad regering och statsminister blir det omöjligt att finna.Fullständigt amatörmässigt och patetiskt.För varje uttalande om att Sverige blir starkare visar verkligheten att allt stupar brant nedåt.Alla ser det utom Löfven och hans anhang .Sverige har blivit ett mångkulturellt skitland tack vare S och Löfven.Ett mångkulturellt intelligensbefriat skitland med ambition att krossa Svenskarna och vårt sätt att leva.Vi svenskar som tycker att denna invandring och sk mångfald är vansinnig växer och som vill tillbaka till ett normalt land med normala kristna och moraliska värderingar stärks.Vi vill inte berikas mer med mord,blåljusbrott ,skjutningar och allmän kriminalitet,Vi svenskar som betalar skatt är spyfärdiga på att försörja allmänt pack i detta land som lever på våra bidrag och suger ut allt som går ur vår välfärd.Det kan alla som begriper tacka Löfven och hans pajas partier som stödjer honom och socialisterna.Sämsta regeringen i modern tid och allt fortsätter mot en nivå som ingen trodde var möjlig att sjunka till.Sveriges största misslyckade regerng ,ett rent obildat skämtgalleri.🙄🙄

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.