Lars Adaktusson på Facebook: INFÖR SANKTIONER MOT TURKIET FÖR ANGREPPEN MOT KRISTNA ARMENIER

| 1 januari, 2021

Under hösten har diktaturregimen i Azerbajdzjan med aktivt stöd av Turkiet attackerat och intagit viktiga områden i Nagorno-Karabach, med dess i huvudsak armeniska befolkning. Efter det som kallats sexveckorskriget står det klart att de närmast folkmordsliknande angreppen mot kristna armenier har orsakat flera tusen dödsoffer och omfattande mänskligt lidande. 

I början av oktober larmade Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan om misstänkta azeriska övergrepp och folkrättsbrott i det då pågående kriget. Budskapet var att de hänsynslösa azeriska angreppen måste ses som ett försök att fullfölja det armeniska folkmordet 1915 – det folkmord i vilket över en miljon armenier och assyrier/syrianer mördades och lemlästades av dåvarande Turkiet. 

Att två diktaturer attackerar en liten demokratisk nation med tre miljoner invånare är i alla avseenden förkastligt. Inom ramen för EU-samarbetet måste därför Sverige och andra medlemsländer nu agera för att Turkiets folkrättsbrott gemensamt fördöms. Krist­demo­kraternas konkreta krav är att riktade sanktioner mot ansvariga inom den turkiska regimen införs snarast möjligt samt att Turkiets långdragna medlemskapsförhandlingar med EU omedelbart avslutas.

Läs min debattartikel i Världen idag:

http://www.varldenidag.se/…/36coowEPJ6FaeK2jc…/index.xml

Lars Adaktusson på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.