Vittnesmål från raketbeskjutningen i Avesta

| 2 januari, 2021

På nyårsdagen kom det ena vittnesmålet efter det andra från poliser och medborgare som under nyårsaftonen blev beskjutna med raketer. Mitt inlägg på nyårsdagen handlade om alla beskjutningarna och nu kommer vittnesmålen om omfattningen av dessa från dem som blev utsatta. På SVT webbsida kan man se torget i Avesta och hur det är fyllt av skräp efter det ”stök” som var där när nyåret skulle firas av. Vid detta torg besköts en polispatrull och en polis skadades med en skada som kan vara bestående.

Enligt polisens presstalesperson Lars Hedelin så rör det sig om en hörselskada. Larmet från Avesta var dock bara ett i raden av larm i region Bergslagen. Enligt polisen kom det bara under nyårsaftonen över hundra anmälningar om vårdslös raketskjutning. I Mora besköts också en polispatrull men vid denna beskjutning skadades dock ingen polis.
Lars Hedelin säger: ”Det är skrämmande och det verkar tillta. Vi har inte sett sådant i den omfattningen tidigare.”
Nu frågar jag om det är ett sådant Sverige vi vill ha?

https://svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/har-skadades-en-polis-det-kan-vara-bestaende-dessvarre

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.