Ledare som inte lever som de lär

| 4 januari, 2021

Sossarna jublar varje gång någon ur oppositionen gör bort sig: ”Se, de går ju inte att lita på”, låter det. 

När sossarna själva är problemet tar de på sig offerkoftan och säger att Vi har varit naiva, Vi har alla ett ansvar. Om folket protesterar ja då idiotförklaras de snabbt med att antingen simma i grumliga vatten eller för att vara surrealistiska. 

Många pratar om att på sikt kommer sossarnas agerande försvaga förtroendet. Jag förstår inte riktigt den tankegången, idag finns knappt något förtroende alls att prata om. 

Så när Löfven julhandlar mitt under rådande pandemi med allt vad det innebär, tänker nog de flesta: Ja det var ju inte särskilt förvånande, snarare väntat. Av en statsminster som kallar grovt gängkriminella och klaner för smågangsters kan man förvänta sig det mesta  – galenskaper. 

Den ena efter den andra. Vi har sett broschyrer delas ut med titeln ”Om du är gift med ett barn”, till uttalanden som att Sverige aldrig varit tryggare. Det är Kanarieöarna, julhandel, förtur på dyra våningar, stora förvåningar när de får veta att antisemitismen gror inom deras eget parti. 

Ledarskap bygger på förtroende. Det ledarskap vi har idag har ringa förtroende. Det finns väl någon närmast sörjande skara därute någonstans men i övrigt, så nej. 

Och nu när jag skriver om detta kommer jag och min text, som alltid, klassas som populistisk. Att jag drar nytta av den idioti dessa sossar om och om igen ställer till med. 

Det är inte jag som ökat politikerföraktet, det är sossarna själva som gör.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.