BITTE ASSARMO: ”Nödvändig” är de privilegierades nya mantra

| 6 januari, 2021

“Det är klart att till och med en skrupelfri streber som Dan Eliasson mycket väl vet att en semesterresa aldrig är nödvändig. Trevlig och avkopplande, javisst, men absolut inte nödvändig. Användandet av ordet ”nödvändig” är därför en uträknad strategi, avsedd att tysta kritiken.

Med detta enda ord kan var och en, som saknar moral och som anser sig stå över sådant som vanliga människor förväntas rätta sig efter, rättfärdiga sina handlingar utan att vare sig be om ursäkt eller förklara sig. Inom kort kommer det att bli lika missbrukat som orden ”oacceptabelt” och ”naivt”. För hur kan man ifrågasätta något som är nödvändigt?”

Bitte Assarmo

Läs i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.